Damen bouwt sleepboten voor Baggerbedrijf De Boer en Iskes | Maritiem Nederland
Nieuws
WID 2915 Hybrid. Foto: Damen

Damen bouwt sleepboten voor Baggerbedrijf De Boer en Iskes

Redactie | dinsdag 21 februari 2017
Baggeren

De Boer (Dutch Dredgers) heeft twee multifunctionele sleepboten bij Damen Shipyards in Hardinxveld besteld. De sleepboten gaan ook assisteren bij baggerwerkzaamheden.

De sleepboten zijn besteld vanwege een tienjarig contract tussen De Boer Remorquage SARL met Grand Port Maritime de Guyane, en ze gaan varen in de havens van Cayenne en Kourou in Frans Gyana. De boten gaan de scheepvaart assisteren en staan standby in geval van calamiteiten. Een belangrijke secundaire taak van de schepen is het assisteren bij onderhoudsbaggerwerkzaamheden in beide havens.

De Boer zet de grootste van de twee sleepboten (van het type WID 2915 HYBRID) ook in voor baggerwerkzaamheden via de zogenaamde Air and Water Injection Dredging (AIRSET) methode. De kleinere sleepboot (type ASD 2310 Shallow Draft) kan worden omgebouwd om de zeebodem te egaliseren en om survey werkzaamheden uit te voeren.

Aangezien dit de enige support schepen zijn in deze afgelegen havens, zal De Boer de schepen ook inzetten om materieel, met het volume van een zeecontainer, over te zetten.

De Boer Remorquage SARL is een dochterbedrijf van De Boer en het IJmuidense Iskes Towage & Salvage. De WID 2915 zal in 2018 worden opgeleverd en de ASD 2310 SD staat gepland voor november 2017.

Partners Maritiem Nederland