Damen bouwt drie waterbussen voor Acqualiner Antwerpen | Maritiem Nederland
Nieuws
De Waterbus 2407 gaat varen op de Schelde in de buurt van Antwerpen (foto: Acqualiner)

Damen bouwt drie waterbussen voor Acqualiner Antwerpen

redactie | woensdag 8 november 2017
Scheepsbouw, Europort 2017

Voor de Belgische ferry operator Aqualiner bouwt Damen Shipyards Group drie waterbussen van type 2407 (24 meter lang en 7 meter breed). De waterbussen gaan varen op de Schelde bij Antwerpen. Het contract voor de levering werd getekend tijdens Europort 2017 in Rotterdam.

Aqualiner verzorgt het openbaar vervoer over het water in opdracht van Port of Antwerpen. Vorig jaar juni nam het bedrijf de eerste Waterbus 2407 in gebruik, de Aqua Diamond. Deze waterbus verzorgt het vervoer van het centrum van Antwerpen naar het zuidelijk gelegen stadsdeel. Als de drie nieuwe vaartuigen operationeel zijn, kan Aqualiner ook een vaardienst naar Antwerpen Noord gaan verzorgen. Het bedrijf is van plan halfuursdiensten in beide richtingen aan te bieden. 

De Aqua Diamond is gebouwd op de werf van Damen in Antalya. Hier zullen ook de drie andere waterbussen worden gebouwd. De ferry's bieden plaats aan 100 personen en halen een maximale snelheid van 21 knopen. Ze kenmerken zich door hun lichte gewicht, lage onderhoudskosten en efficiënt brandstofgebruik.

Het contract voor de levering van de drie nieuwe ferry's werd getekend tijdens de maritieme vakbeurs Europort 2017. Aanwezig bij de ondertekening waren Gerbrand Schutten (CEO Aqualiner), Maurice Swets (CEO Aqualiner), Dimitri Romijn (CFO Aqualiner), Arnout Damen (CCO Damen) en Jelle Meindertsma (Sales Manager Damen).

Partners Maritiem Nederland