Damen benoemt nieuwe Chief Operations Officer | Maritiem Nederland
Nieuws
Marc van Heyningen was het grootste deel van zijn loopbaan actief voor het Amerikaanse bouw- en engineeringconcern Fluor.

Damen benoemt nieuwe Chief Operations Officer

Redactie | maandag 23 maart 2020
Scheepsbouw

Per 1 april wordt Marc van Heyningen de nieuwe Chief Operations Officer (COO) van Damen Shipyards Group. “Met zijn ervaring en achtergrond is hij zeker in staat om ‘operational excellence’ binnen ons bedrijf naar een nog hoger niveau te tillen”, zegt CEO Arnout Damen.

Na zijn studie aan de TU Delft werkte Van Heyningen (55) het overgrote deel van zijn loopbaan bij het Amerikaanse bouw- en engineeringconcern Fluor, waar hij actief was in managementposities in India, het VK en de VS. In Nederland was hij als algemeen directeur operationeel verantwoordelijk voor een verscheidenheid aan industriële projecten voor Fluor. Zijn laatste positie binnen Fluor was als vice-president operations vanuit het hoofdkantoor in Dallas, USA. “Ik zie ernaar uit me bij het team van Damen te voegen om de uitvoering van projecten en de kwaliteit van het eindproduct verder te versterken”, zegt de nieuwe COO.

Van Heyningen is de opvolger van Jan-Wim Dekker die per afgelopen 1 januari als Chief Commercial Officer is gestart. Naast Damen, Dekker en Van Heyningen, completeren Andreas Fluhrer (Chief Transformation Officer), Tom Touber (Chief Financial Officer) de board. Arnout Damen is voorzitter van de board.

Partners Maritiem Nederland