Nieuws
De modernisering van de terminal zorgt voor een halvering van de doorlooptijd van vrachtwagens (foto: Contargo)

Contargo opent vlaggenschipterminal aan Nederrijnredactie | vrijdag 21 september 2018
Binnenvaart

In Neuss opent Contargo haar uitgebreide en gemoderniseerde terminal voor de trimodale overslag van containers. 'Neuss' is hiermee de vlaggenschipterminal binnen de Contargo-groep en een hub voor de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen.

De oppervlakte van de terminal is bijna verdrievoudigd. in totaal is er nu 84.000 m2 beschikbaar voor de trimodale overslag van containers. Ook de infrastructuur is uitgebreid en het aantal kranen in Neuss nam toe tot vijf. Om twee treinen tegelijk te kunnen afhandelen is het spoor verlengd tot 1.400 meter. Verder kwamen er een nieuw afhandelingsgebouw, zeventien extra vrachtwagenplaatsen en 106 extra parkeerplaatsen voor personenwagens. De overslagcapaciteit van de terminal is verdubbeld tot 200.000 containers.

Overslagpunt aan Nederrijn

Door de uitbreiding kan Contargo de terminal in Neuss inzetten als een hub voor de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen. Als gevolg van de lange wachttijden voor binnenschepen in deze havens vaart Contargo sinds enige tijd alleen nog naar de grotere zeehaventerminals. Hierdoor wordt de omloopsnelheid van de binnenschepen verhoogd. 

Neuss is nu ook een van de modernste van de 24 terminals binnen de Contargo-groep. De extra ruimte voor vrachtwagens en de geoptimaliseerde processen bij het in- en uitchecken verminderen de druk op de wegen in de haven en zorgen voor een halvering van de doorlooptijd voor vrachtwagens op de terminal.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland