Containers sneller lossen en laden | Maritiem Nederland
Nieuws

Containers sneller lossen en laden

Antoon Oosting | woensdag 17 november 2010

APM Terminals (APMT) heeft een revolutionair nieuw containeroverslagsysteem ontwikkeld waarmee grote containerschepen al gauw twee keer zo snel kunnen worden geladen en gelost.

APMT, de terminaldochter van het Deense A.P. Mollerconcern (Maersk) heeft het nieuwe systeem, FastNet, eind oktober gepresenteerd op de jaarlijkse Med Freight Conference in Barcelona. APMT heeft FastNet in 44 landen laten patenteren.
Met FastNet probeert APMT de nadelen op te vangen van het werken met de traditionele containerkranen. Deze losse containerkranen die op een eigen onderstel op rails over de kade rijden, zijn erg breed en je kunt dus maar met een beperkt aantal kranen boven een schip werken, meestal met niet meer dan twee.
Bij het FastNet-systeem wordt over de hele kadelengte een grote vijftig meter hoge ligger geplaatst waaraan een groot aantal kranen kan hangen. Die kranen zijn in feite dezelfde als waar nu mee wordt gewerkt zonder het brede onderstel waarop ze nu staan. Het grote voordeel daarvan is dat de kranen dan veel dichter naast elkaar kunnen werken. En met meer kranen boven een schip is dat ook sneller leeg of gevuld. Volgens Ross Clarke, het hoofd design en ontwikkeling van nieuwe terminals bij APMT, kan hierdoor het gemiddelde aantal containerverplaatsingen per uur (moves) omhoog van 130 naar zeker 270. Uit simulaties blijkt dat het aantal moves zelfs tot 450 per uur kan stijgen.

Partners Maritiem Nederland