Containeroverslag Rotterdam boven pre-corona niveau | Maritiem Nederland
Nieuws
CEO Allard Castelein is benoemd voor een derde termijn. In de zomer van 2023 neemt hij afscheid.

Containeroverslag Rotterdam boven pre-corona niveauredactie | woensdag 20 oktober 2021
Havenbedrijf Rotterdam

Het volume van goederenoverslag in de haven van Rotterdam bedroeg in het derde kwartaal 118,5 miljoen ton, 14,6 procent meer dan in dezelfde periode vorig jaar. In de eerste drie kwartalen bedroeg de overslag 350,1 miljoen ton, een stijging van 8,6 procent ten opzichte van 2020. Het volume aan overgeslagen containers is weer boven pre-corona niveau. Vooral de overslag van olieproducten, ijzererts, kolen en biomassa nam fors toe.

In de eerste drie kwartalen van dit jaar was in nagenoeg alle overslagsegmenten stevige groei te zien, met uitschieters in minerale olieproducten (+13,5%), ijzererts en schroot (+42%), kolen (+48,4%) en biomassa (+18,7%). Containers zitten ook nog steeds in de lift (+4,0% in tonnen, +7,8% in TEU). Alleen de sectoren agribulk (-12,8%) en LNG (-1,8%) toonden volumedalingen.

Weg omhoog

Allard Castelein, president-directeur van Havenbedrijf Rotterdam: "Uit deze kwartaalcijfers spreekt dat de economie de reeds gevonden weg omhoog voortzet. Vorig jaar zat de hele wereld in lockdown vanwege de coronapandemie. Nu draaien fabrieken, ondernemingen en logistiek weer op volle toeren om aan de toegenomen vraag te voldoen. De mate waarin de groei doorzet, is echter mede afhankelijk van het tempo waarin nijpende schaarste in sommige schakels van de logistieke keten kan worden verminderd."

"De haven van Rotterdam wil deze groei evenwel maximaal faciliteren. We zetten in op goede banen voor huidige én toekomstige generaties. We zetten in op toekomstig verdienvermogen in Nederland. Tegelijkertijd investeren we in de transitie naar een duurzamer energiesysteem met meer groene waterstof en minder CO2 uitstoot."

De ontwikkelingen per segment zijn te vinden in het persbericht van Port of Rotterdam.

.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland