Concordia lanceert eerste van 40 LNG-tankers | Maritiem Nederland
Nieuws

Concordia lanceert eerste van 40 LNG-tankersredactie | woensdag 9 juni 2021
Scheepsbouw, Binnenvaart

De eerste van veertig LNG-binnenvaarttankers die Concordia Damen bouwt voor Shell, is te water gelaten op de casco-werf in Servië. De eerste tanker, 'Blue Marjan', is genoemd naar Marjan van Loon, directeur van Shell Nederland.

Concordia Damen tekende eind vorig jaar het contract voor de milieuvriendelijke schepen. De schepen, bekend als de Parsifal Tankers, zullen door Shell worden gecharterd en worden geëxploiteerd door de VT Group/Marlow. De schepen van 110 m lang en 11,45 m breed beschikken over een LNG-voortstuwing met een lage emissie en mogelijkheden voor extreme geringe diepgang.

De binnenvaarttankers zullen minerale oliën vervoeren tussen Antwerpen, Amsterdam, Rotterdam en het Rijnnetwerk. De VT Group is gespecialiseerd in de binnenvaart van mineralen, chemische producten, biobrandstoffen en smeermiddelen.

Nieuwe generatie schepen

Concordia Damen CEO Chris Kornet is verheugd dat de eerste mijlpaal in dit belangrijke project is bereikt. "De Parsifal Tankers vertegenwoordigen een nieuwe generatie milieubewuste schepen die een belangrijke rol zullen spelen in de maritieme energietransitie. We kijken ernaar uit om dit project de komende maanden verder te ontwikkelen.”

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland