Concordia Damen gaat opleidingsschip STC bouwen | Maritiem Nederland
Nieuws
Ab Initio gaat een belangrijke rol spelen tijdens de maritieme opleiding van vmbo-leerlingen en mbo- en hbo-studenten.

Concordia Damen gaat opleidingsschip STC bouwenRedactie | woensdag 1 april 2020
Maritieme Cluster, Arbeidsmarkt

Concordia Damen gaat het nieuwe opleidingsschip van STC Group bouwen, de 'Ab Initio'. Zij heeft de Europese aanbestedingsopdracht gegund gekregen. De werf heeft een onderscheidend én herkenbaar ontwerp gemaakt voor een duurzaam en toekomstbestendig opleidingsschip.

"We vinden het een eer dat de gerenommeerde scheepswerf Concordia Damen enthousiast is om met ons dit uitdagende project aan te gaan", zegt bestuurder Jan Kweekel namens STC Group. "Samen werken we vanaf nu aan de bouw van een toekomstbestendig en state-of-the-art opleidingsschip. Het project is een prachtig voorbeeld van samenwerking tussen het onderwijs en de maritieme sector. De Ab Initio wordt het visitekaartje van de school en het maritieme cluster.”

Concordia Damen kijkt ernaar uit om het schip te gaan bouwen. “Het belooft een uniek en multifunctioneel opleidingsschip te worden, dat we bovendien gaan uitrusten met de laatste technieken die in de maritieme sector beschikbaar zijn", zegt financial manager Tim van Berchum van de scheepswerf. "We zijn blij met het partnerschap met STC Group en danken de betrokkenen voor het vertrouwen. Op naar een mooie samenwerking en het opleidingsschip van de toekomst.”

Rol voor bedrijfsleven

De komende maanden worden gebruikt om het ontwerp verder uit te werken naar een bestek waarin alles helder is vastgelegd. Daarnaast verwacht STC Group in deze periode het bedrijfsleven aan dit project te verbinden en aanspraak te doen op verschillende subsidies. Voor het einde van het jaar moet de financiering voor de Ab Initio rond zijn.

In 2022 in de vaart

De Ab Initio komt in de plaats van de ruim vijftig jaar oude opleidingsschepen Prinses Christina en Prinses Beatrix. Het schip wordt naar verwachting in 2022 in gebruik genomen. Het schip gaat een belangrijke rol spelen in de opleiding van vmbo-leerlingen en van mbo- en hbo-studenten die bij STC Group een maritieme opleiding volgen.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland