Concordia Damen bouwt veertig LNG-tankers voor Shell | Maritiem Nederland
Nieuws
Artist impression van de dual-fuel Parsifal-tanker die Concordia Damen gaat bouwen voor Shell.

Concordia Damen bouwt veertig LNG-tankers voor ShellRedactie | maandag 9 november 2020
Scheepsbouw, Binnenvaart

Concordia Damen heeft een contract getekend voor de bouw van veertig milieuvriendelijke dual fuel binnenvaartschepen. De zogenoemde Parsifal-tankers worden gecharterd door Shell. Een joint venture van Marlow Navigation en VT Group gaat het crew en ship management verzorgen. 

De schepen van 110 x 11,5 m beschikken over een LNG-voortstuwing en een extreem geringe diepgang - 2800 ton bij een diepgang van 3,25 m - om de laadcapaciteit op Nederlandse, Belgische en Duitse binnenwateren te maximaliseren.

Concordia Damen begint in december van dit jaar met de bouw van de tankers. De oplevering van het eerste schip is voorzien in november 2021. Daarna zal de werf elke maand een ander schip afleveren, waarmee de bestelling in december 2024 is afgerond.

Bewezen staat van dienst

Martin van Veen, freight trading manager bij Shell: “Concordia Damen heeft een bewezen staat van dienst in het leveren van zeer efficiënte en duurzame schepen. Daarnaast hebben ze ervaring met het bouwen van schepen met een geringe diepgang, wat van belang is voor dit project. We kijken uit naar de samenwerking."

Chris Kornet CEO Concordia Damen: “We zijn erg dankbaar dat we deze order hebben ontvangen en kijken ernaar uit om met de werkzaamheden te beginnen. Dit is opnieuw een ​​bevestiging van onze inspanningen voor meer duurzaamheid in de binnenvaart."

De VT Group (Verenigde Tankervaart) is gespecialiseerd in de binnenvaart, het vervoeren van mineralen, chemische producten, biobrandstoffen en smeermiddelen. De Parsifal-tankers zullen minerale oliën vervoeren tussen Antwerpen, Amsterdam, Rotterdam en het Rijnnetwerk.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland