Concordia Damen bouwt riviercruiseschip voor A-Rosa | Maritiem Nederland
Nieuws
Simon Provoost (Concordia Damen) en Jörg Eichler (A-Rosa) tekenden het contract in Werkendam (foto: Damen)

Concordia Damen bouwt riviercruiseschip voor A-Rosaredactie | dinsdag 2 april 2019
Cruise

Concordia Damen gaat een cruiseschip bouwen voor de Duitse riviercruiserederij A-Rosa. Het schip moet in de lente van 2021 operationeel zijn en gaat varen in de Noordelijke Rijnregio, inclusief trips van Keulen naar Amsterdam, Rotterdam, Antwerpen en Brugge.

Het riviercruiseschip zal beschikken over 140 cabines, waaronder een aantal tweepersoons cabines met een balkon en gescheiden woon- en slaapruimtes. Daarnaast is er ruimte voor entertainment aan boord, een spa- en wellnessruimte met sauna, bubbelbad, ijsgrot, warmtebank en behandelkamers. 

"Met een lengte van 135 m, een breedte van 17,7 m en een vierde dek hebben we op het nieuwe schip de ruimte om niet alleen tegemoet te komen aan de verwachtingen van onze klanten maar deze ook te overtreffen", zegt Jörg Eichler, managing director van A-Rosa. 

"Onze innovaties op het gebied van zero emission elektrische aandrijving, hull optimalisatie en 'luchtsmering' vindt een natuurlijke weerklank bij een vooruitstrevende klant als A-Rosa", zegt algemeen directeur Simon Provoost van Concordia Damen. "We kijken er naar uit om onze kennis en vaardigheden toe te passen om te voldoen aan de wensen van de opdrachtgever."

Andrea Trevisan, senior vice president sales & marketing Damen Cruise, verwelkomt de opdracht voor de bouw van het eerste riviercruiseschip voor A-Rosa. "Het contract laat zien dat Damen Cruise een aansprekende propositie heeft voor de bouw van  zowel zeegaande als riviercruiseschepen."

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland