Reparatie en onderhoud CMA CGM-schepen bij Damen | Maritiem Nederland
Nieuws
In totaal deden zeven CMA CGM-schepen de reparatiewerven van Damen aan. Als laatste de Africa One.

Reparatie en onderhoud CMA CGM-schepen bij DamenRedactie | woensdag 6 januari 2021
Scheepsbouw

Damen Shiprepair & Conversion heeft in 2020 een reeks werkzaamheden uitgevoerd aan zeven schepen van containerrederij CMA CGM. De projecten vonden plaats tussen juni en december bij Damen Shiprepair Amsterdam (DSAm) en Damen Shiprepair Dunkerque (DSDu). Het laatste schip - de 'Africa One' - zal later deze maand de reparatiewerf bij Duinkerken verlaten.

In een doorgaande operatie voerde DSAm back-to-back onderhouds- en reparatiewerkzaamheden uit aan ‘Cayenne’, ‘Saint Laurent’ en ‘Marseille’ – identieke zusterschepen van 190 meter lang en 2.100 TEU. De drie schepen ondergingen soortgelijke programma’s in het kader van hun vijfjaarlijkse surveys. Extra werkzaamheden betroffen de versterking met 11.000 kg staal dat aan de boeg werd gelast. De vrachtkranen kregen een onderhoudsbeurt en er werden vijf jaarlijkse belastingtests uitgevoerd. Daarnaast werden de schepen opnieuw geschilderd.

Tussen juli en december arriveerden de schepen ‘Africa Three’, ‘Africa Four’, ‘Africa Two’ en ‘Africa One’ (in die volgorde) bij DSDu voor back-to-work-programma's. Dit betrof onderhouds- en reparatiewerkzaamheden, in het kader van de tienjaarlijkse surveys van de schepen, inclusief onderhoud aan de dekluiken, schilderen van de romp en reparatie van cell guides. Daarnaast installeerde DSDu ballastwatersystemen op elk schip.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland