Brug Grave weer toegankelijk voor verkeer tot 50 ton | Maritiem Nederland
Nieuws

Brug Grave weer toegankelijk voor verkeer tot 50 tonredactie | dinsdag 12 oktober 2021
Binnenvaart, Waterbouw en infrastructuur

Vanaf 15 oktober kan verkeer tot 50 ton weer gebruik maken van de John S. Thompsonbrug. De beperking tot 10 ton en bijbehorende omleiding komen dan, met uitzondering van de kerstvakantie, te vervallen.

In de laatste planning hield Rijkswaterstaat nog rekening met november 2021. De intussen opgedane ervaring zorgt ervoor dat het herstel van de stevigheid van de brug sneller klaar is. Goed nieuws voor de gebruikers van de brug.

Werkzaamheden in kerstvakantie

In de kerstvakantie herstelt Rijkswaterstaat een aanrijdschade op de brug. Bij het herstel hoort ook het plaatsen van de zogenoemde ‘protheses’. Die vangen een deel van de krachten op die op de knooppunten in de brug staan. De laatste van de in totaal 124 protheses komen op de locatie die door de aanrijding beschadigd is geraakt. Eerst wordt de schade hersteld, daarna worden de protheses geplaatst. De werkzaamheden vinden, zonder tegenslag, plaats van 27 december tot 9 januari. Die periode geldt de gewichtsbeperking tot 10 ton weer.

In eerste instantie waren deze werkzaamheden voor de herfstvakantie gepland. Hoogwater zorgde echter voor vertraging. In goed overleg met diverse partijen is de stremming verplaatst naar de kerstvakantie. Zo ontstaat de minste overlast.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland