Boudewijn Siemons COO Port of Rotterdam | Maritiem Nederland
Nieuws
De werktuigbouwkundig ingenieur Siemons begon zijn loopbaan bij de Koninklijke Marine.

Boudewijn Siemons COO Port of RotterdamRedactie | dinsdag 22 september 2020
Havenbedrijf Rotterdam

Met ingang van 1 oktober is Boudewijn Siemons (56) de nieuwe Chief Operating Officer (COO) van Havenbedrijf Rotterdam. Tot voor kort was Siemons president van de divisie Americas van Vopak. De opvolger van Ronald Paul treedt ook toe tot de algemene directie van het havenbedrijf.

De Raad van Commissarissen van het havenbedrijf is verheugd dat Siemons zijn brede expertise en ruime ervaring gaat inzetten. "Wij vertrouwen hem de verantwoordelijkheid over de uitgebreide infrastructuur van de grootste haven van Europa toe. Dat is een belangrijke taak want de infrastructuur in ons havenindustriële complex moet van wereldklasse blijven", aldus RvC-voorzitter Miriam Maes.

"De Rotterdamse haven heeft state-of-the-art infrastructuur waar haar klanten volop gebruik van maken", zegt Siemons. "Havenbedrijf Rotterdam heeft de ambitie ervoor te zorgen dat die infrastructuur nog verder wordt verbeterd door optimaal gebruik te maken van technologische innovaties en digitalisering. Het is eervol en uitdagend om verantwoordelijk te zijn voor deze belangrijke portefeuille binnen het havenbedrijf."

Begonnen bij Marine

Na een studie aan het Koninklijk Instituut voor de Marine begon Siemons zijn loopbaan in 1987 bij de Koninklijke Marine, waar hij tot 1998 heeft gewerkt. Begin jaren negentig studeerde hij werktuigbouwkunde aan de TU Delft. Van 1998 tot 2006 vervulde hij diverse management functies bij VolkerWessels. In 2006 maakte hij de overstap naar Vopak waar hij management posities bekleedde in Europa, het Midden-Oosten en Amerika.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland