Boskalis zet in op 35 procent CO2-reductie | Maritiem Nederland
Nieuws
Boskalis en GoodFuels verlengen hun samenwerking en zetten in op verdere verduurzaming (foto: Boskalis)

Boskalis zet in op 35 procent CO2-reductieredactie | donderdag 12 juli 2018
Baggeren, MET Event

Boskalis Nederland en biobrandstofleverancier GoodFuels tekenen een lange termijn partnership en zetten in op verdere verduurzaming. De komende vijf jaar moet de uitstoot op de Nederlandse vloot met 35 procent worden teruggebracht.

Boskalis is sinds 2015 een 'believer' in de potentie van biobrandstof voor de scheepvaart. In samenwerking met GoodFuels en Wärtsilä levert de maritieme aannemer een essentiële bijdrage aan de totstandkoming van een wereldmarkt voor geavanceerde biobrandstoffen voor de scheepvaart.

Richard Rijper, algemeen directeur Boskalis Nederland: "Met de start van het Boskalis on Bio programma in 2015 hebben Boskalis en GoodFuels veel kennis vergaard en ervaring opgedaan met het gebruik van geavanceerde biobrandstoffen. We kijken uit naar de continuering van het partnership om een substantiële CO2-reductie van ons materieel in Nederland te realiseren en tevens een belangrijke bijdrage te leveren aan de duurzame realisatie van infrastructuurprojecten voor onze klanten in Nederland."

Besparing tot 90 procent

Uit diverse praktijktests is gebleken dat duurzame biobrandstof uitstekend presteert en tegelijkertijd een indrukwekkende CO2- besparing oplevert tot 90 procent versus fossiele brandstof. Op het project Marker Wadden baggerde de snijkopzuiger Edax in 2016 zes maanden lang op een biobrandstofmengsel B50 bestaand uit 50 procent restproducten uit de papierindustrie, hetgeen resulteerde in een enorme CO2-reductie. Behalve in haar schepen past Boskalis Nederland de brandstof nu ook toe op droog grondverzetmaterieel en vrachtwagens.

Onder toezicht

Belangrijk onderdeel voor Boskalis in het partnership met GoodFuels is het gebruik van zuiver duurzame reststromen die niet concurreren met de voedselvoorziening of leiden tot ontbossing van regenwouden. Dit gebeurt onder toezicht van een onafhankelijke duurzaamheidsboard met daarin leidende NGO's en academici.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland