Rol voor Boskalis bij herontwikkeling Deens offshore gasveld | Maritiem Nederland
Nieuws
Een groot deel van de werkzaamheden voor het offshore gasveld wordt uitgevoerd door de Boka Atlantis (foto: Boskalis)

Rol voor Boskalis bij herontwikkeling Deens offshore gasveld

redactie | donderdag 4 oktober 2018
Offshore

Boskalis heeft het subsea-contract van Total E&P Denmark verworven voor de herontwikkeling van het Tyra offshore gasveld. 

Het contract omvat subsea engineering, inkoop, productie- en installatiewerk in verband met de herontwikkeling van het Deense offshore gasveld. Met de herontwikkeling wil Total de operationele levensduur van het veld met ten minste 25 jaar verlengen. 

Voor het project zal de maritieme aannemer een breed scala aan specialistische subsea-activiteiten inzetten voor het verleggen en verbinden van pijpleidingen op de zeebodem en de installatie van afsluiters, verticale productiekolommen aan het platform en kabels voor de stroomvoorziening en besturing.

Het project wordt geleid vanuit de kantoren van Boskalis in Papendrecht en Aberdeen, met een lokale aanwezigheid in het Deense Esbjerg voorafgaand aan de werkzaamheden. Voor het grootste deel van de offshore-werkzaamheden maakt Boskalis gebruik van het geavanceerde diving support vessel Boka Atlantis dat onlangs aan de vloot is toegevoegd.

Boskalis werkt al langere tijd succesvol samen met Total. Met dit contract versterkt het bedrijf zijn positie op het gebied van subsea IRM, installatie en SURF (Subsea Umbilicals, Risers & Flowlines).

Partners Maritiem Nederland