Bijzondere projecten Boskalis in Schotland en Turkije | Maritiem Nederland
Nieuws
In 2019 was Boskalis betrokken bij de installatie van de fundering van de brugpijlers van de Çanakkale 1915-brug.

Bijzondere projecten Boskalis in Schotland en TurkijeRedactie | woensdag 2 september 2020
Offshore

Boskalis heeft twee bijzondere projecten aangenomen. Het eerste project omvat het transport en de installatie van vijf drijvende windturbines voor het Kincardine windpark voor de kust van Aberdeen in Schotland. In Turkije gaat de maritieme aannemer twintig brugsecties installeren van ’s werelds langste hangbrug, de Çanakkale 1915-brug in Turkije.

Doorslaggevend voor de toekenning van beide contracten zijn Boskalis’ veelzijdigheid op het gebied van offshore transport- en installatiewerk en de grote variëteit aan gespecialiseerd materieel waarmee het de projecten integraal kan uitvoeren.

Drijvende windturbines

Voor Cobra Wind International Ltd gaat Boskalis het transport en de installatie verzorgen van vijf drijvende windturbines voor het Kincardine offshore windpark, vijftien km voor de kust van Aberdeen. Voor Boskalis wordt dit het eerste drijvend windpark project. De turbines met een vermogen van elk 9,525 megawatt zullen worden verankerd op een diepte van zestig tot tachtig meter.

In september 2020 start de zware anchor handling tug (AHT) Boka Falcon met de installatie van de ankers en kettingen op de zeebodem. Ondertussen vindt het transport van de drijvende fundaties plaats vanuit Ferrol in Spanje naar Rotterdam, waarvoor Boskalis de Fjord als half-afzinkbare bak inzet. In Rotterdam worden de fundaties voorzien van de windturbine, waarna de drijvende windturbines naar het windpark worden gesleept. Naast de Boka Falcon en Fjord zet Boskalis voor dit project drie AHT’s in.

Çanakkale 1915-brug

Voor de 4.600 meter lange Çanakkale 1915-brug in Zuidwest-Turkije gaat Boskalis twintig brugdeelsecties installeren. Voor het hijsen en installeren wordt de drijvende bok Asian Hercules III ingezet, een van de weinige bokken ter wereld met voldoende reikwijdte. Bij deze werkzaamheden die in 2021 zullen plaatsvinden, zal tevens een eigen AHT assistentie verlenen.

In 2019 was Boskalis al betrokken bij de bouw van de brug met de installatie van de funderingen van de brugpijlers en diverse andere hijs- en transportoperaties van stalen en betonnen brugelementen. Opdrachtgever is DSLY; een consortium van het Zuid-Koreaanse Daelim en SK Group, en de Turkse partners Limak Holding en Yapı Merkezi.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland