Boskalis verwerft grootste kabellegcontract ooit | Maritiem Nederland
Nieuws
In de markt voor offshore kabelinstallatie maakt Boskalis onder meer gebruik van kabellegger Ndurance (foto: Boskalis)

Boskalis verwerft grootste kabellegcontract ooitredactie | maandag 26 november 2018
Offshore, Offshore Wind

Boskalis gaat kabels installeren voor de offshore netverbinding Ostwind 2. Het contract met het Duitse energiebedrijf 50Hertz voor het leggen van 270 km kabel heeft een waarde van meer dan 250 miljoen euro en is daarmee het grootste contract in zijn soort dat Boskalis ooit heeft verworven. 

De werkzaamheden omvatten het ontwerpen en installeren van circa 270 kilometer exportkabel dat de toekomstige offshore windmolenparken Arcadis Ost 1 en Baltic Eagle zullen aansluiten op het hoogspanningsstation nabij het Duitse Lubmin. Het project gaat naar verwachting in het eerste kwartaal van 2019 van start en de oplevering staat gepland voor eind 2022.

Boskalis werkt in consortium samen met partner NKT, dat het hoogspanningskabelsysteem zal leveren. Voor dit project gaat Boskalis een geïntegreerde oplossing leveren op basis van in-house diensten waaronder UXO-survey, geotechnische en geofysische surveydiensten (uitgevoerd door Boskalis-dochter Gardline), prepareren van de zeebodem, uitvoeren van de pre-lay run, transport en installatie van de 220kV exportkabels en het herstellen van de zeebodem.

Boskalis zal een breed scala aan eigen materieel inzetten, waaronder sleephopperzuigers en backhoe dredgers, surveyschepen voor geofysisch en geotechnisch onderzoek, kabellegschepen evenals een uitgebreid assortiment trenching materieel.

Projecten van Aramco

Daarnaast maakte Boskalis bekend dat zij in Saoedi-Arabië, met partners, mag meebieden op (deel)-projecten van de oliemaatschappij Aramco. Het betreft een omvangrijk, langjarig project van offshore activiteiten die een totale waarde vertegenwoordigen van 3 miljard dollar per jaar.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland