Boskalis verwerft groot offshore contract voor Noorse platform modules | Maritiem Nederland
Nieuws
De Dockwise Vanguard zal een deel van het transport gaan uitvoeren, en heeft daarmee al een eerste klus voor 2019. Foto: Danny Cornelissen

Boskalis verwerft groot offshore contract voor Noorse platform modules

Redactie | maandag 4 april 2016
Zeevaart, Offshore

Boskalis heeft een contract verworven van Samsung Heavy Industries voor het transport van de drie topside modules van het riser platform en de topside van het processing platform voor het Johan Sverdrup project voor de kust van Noorwegen.

Het contract heeft een waarde van circa 40 miljoen dollar en omvat drie transporten die door Dockwise zullen worden uitgevoerd, dat maakte het Papendrechtse concern op 1 april bekend.

Een Dockwise type I zware-ladingschip zal twee topside modules van het riser platform met een totaalgewicht van meer dan 20.000 ton transporteren. Een Dockwise type II schip zal het transport uitvoeren van de derde 6.000 ton wegende topside module. De modules worden in de eerste helft van 2018 getransporteerd van de werf in Geoje, Zuid-Korea naar de projectlocatie voor  de kust van Noorwegen alwaar ze van de schepen worden gehesen.

Vanguard

De Dockwise Vanguard zal het transport van de topside van het processing platform vanuit Zuid-Korea uitvoeren, dit zal naar verwachting in de eerste helft van 2019 plaatsvinden. Na aankomst in Noorwegen zal de lading worden gelost in een fjord nabij Stavanger.
 
Johan Sverdrup is een van de vijf grootste olievelden op het Noorse deel van het continentaal plat en bevindt zich circa 150 kilometer uit de kust van Stavanger. Naar verwachting beschikt het veld over 1,7 tot 3,0 miljard vaten olie-equivalent. Het project wordt ontwikkeld door Statoil, Lundin Norway, Petoro, Det norske oljeselskap en Maersk Oil.

Partners Maritiem Nederland