Boskalis verwerft drie Duitse baggerprojecten | Maritiem Nederland
Nieuws
Twee jaar lang gaat een sleephopperzuiger 2,7 miljoen kuub zand en slib wegbaggeren in de haven van Emden.

Boskalis verwerft drie Duitse baggerprojectenRedactie | maandag 12 oktober 2020
Baggeren

Boskalis heeft drie contracten verworven voor kustbeschermings- en havenonderhoudsactiviteiten in Duitsland. De bagger-gerelateerde contracten hebben voor Boskalis een gezamenlijke waarde van 45 miljoen euro en gaan de komende maanden van start.

Het eerste project betreft de verbetering van de bestaande kustverdediging op het Waddeneiland Wangerooge om de bewoners van het eiland te beschermen tegen overstromingen. Het project, dat is gegund door het Duitse Waterwegen- en Scheepvaartbureau WSA Weser-Jade-Nordsee, wordt samen met een lokale Duitse partner uitgevoerd en omvat de versterking van de strekdammen en oeverbescherming door middel van onder meer 200.000 ton steen. Naast een backhoe dredger zal Boskalis hiervoor een aantal splijtbakken inzetten, De werkzaamheden gaan in november van start en zullen naar verwachting eind 2021 gereed zijn.

Van dezelfde opdrachtgever heeft Boskalis een opdracht ontvangen voor het onderhoud van een 90 km lang deel van de vaargeul van de Weser tussen Nordenham en Bremerhaven. In het kader van tweejarige onderhoudscontract zal Boskalis in totaal circa 14 miljoen kubieke meter zand en slib baggeren, dat op aangewezen locaties langs de rivier zal worden gedeponeerd. De maritieme aannemer zal een middelgrote sleephopperzuiger inzetten voor het uitvoeren van de baggerwerkzaamheden die begin 2021 beginnen en tot eind 2022 voortduren.

Haven van Emden

Het derde contract is gegund door Niedersachsen Ports voor het onderhoud van de haven van Emden, een van de grootste Duitse Noordzeehavens. Vanaf 1 november zal Boskalis de haven op de vereiste diepte houden door jaarlijks circa 2,7 miljoen kubieke meter zand en slib te baggeren met een sleephopperzuiger voor twee opeenvolgende jaren.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland