Malediven gunnen Boskalis vervolgproject | Maritiem Nederland
Nieuws
Het eiland GulhiFalhu ligt vier km van de hoofdstad Malé

Malediven gunnen Boskalis vervolgprojectRedactie | woensdag 23 oktober 2019
Baggeren

Boskalis heeft een contract verworven van het ministerie van Nationale Planning en Infrastructuur van de Malediven. De baggeraar gaat het eiland Gulhifalhu bestand maken tegen de stijgende zeespiegel. Het contract heeft een waarde van 45 miljoen euro. 

De ontwikkeling van Gulhifalhu, dat vier kilometer van de hoofdstad Malé ligt, is onderdeel van het strategische plan van het ministerie om de haveninfrastructuur te verbeteren en ontwikkelen. Boskalis zal onder meer een megasleephopperzuiger inzetten om met zes miljoen kubieke meter zand nieuw land aan te winnen. Daarnaast voert Boskalis werkzaamheden uit voor de bescherming van de kust door het plaatsen van stenen. De baggerwerkzaamheden beginnen in het vierde kwartaal van 2019 en worden medio 2020 afgerond.

Veel eerdere projecten

Sinds het begin van deze eeuw heeft de maritieme aannemer verschillende klimaatadaptieve bagger- en landaanwinningsprojecten uitgevoerd voor de Malediven. Na de verwoestende tsunami in december 2004 was Boskalis verantwoordelijk voor de reconstructiewerkzaamheden op het eiland Vilufushi. Boskalis heeft het eiland destijds uitgebreid en opgehoogd tot 1,4 meter boven zeeniveau. Hierop volgden meerdere projecten, waaronder de initiële ontwikkeling van Gulhifalhu in 2012 en landaanwinningsactiviteiten op vier andere eilanden in 2014.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland