Nieuws
In 2016 nam Saam Smit de Rambala 2 in gebruik voor de havensleepdiensten in Panama (foto: Saam Smit)

Boskalis verkoopt belang in Saam Smit Towage

redactie | dinsdag 12 februari 2019
Havens

Boskalis verkoopt zijn belang in de joint venture Saam Smit Towage aan Saam De maritieme dienstverlener verwacht voor zijn belang in de joint venture 201 miljoen dollar in contanten te ontvangen.

De towage joint venture tussen Boskalis en Saam werd in 2014 gevormd en had destijds betrekking op de havensleepactiviteiten in Brazilië, Panama, Mexico en Canada. Sindsdien heeft de joint venture haar positie met succes uitgebreid en zijn efficiencyverbeteringen evenals commerciële synergieën gerealiseerd.

Tijdens gezamenlijke gesprekken hoe om te gaan met de meer competitieve marktomgeving zijn Boskalis en Saam tot de conclusie gekomen dat een volledige verkoop van het Boskalis-belang aan Saam het meest gunstig zou zijn voor beide partijen. 

De verkoop heeft geen gevolgen voor de belangen van Boskalis in de havensleepbedrijven Kotug Smit (actief in Europese havens) en Keppel Smit (Aziatische havens). In het financiële jaarverslag 2018 dat op 7 maart wordt gepubliceerd boekt Boskalis in totaal 200 miljoen euro af op de goodwill van de drie Harbour Towage joint ventures.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland