Boskalis verdiept vaargeul en havenbassin Helsinki | Maritiem Nederland
Nieuws
De Vuosaari-vaargeul in de haven van Helsinki wordt verdiept van elf naar dertien meter.

Boskalis verdiept vaargeul en havenbassin HelsinkiRedactie | woensdag 27 mei 2020
Baggeren, Havens

Boskalis heeft twee contracten verworven van het Finse Agentschap voor Transportinfrastructuur, de haven van Helsinki en de stad Helsinki. In de haven van Helsinki zal de maritieme aannemer de Vuosaari-vaargeul en het havenbassin verdiepen van elf naar dertien meter en een deel van het gebaggerde materiaal gebruiken voor de ontwikkeling van het Hernesaari-gebied, dichtbij het centrum van de stad. 

Voor het verdiepen van de haven wordt een volume van een miljoen kubieke meter klei, keien en grind gebaggerd en wordt 0,8 miljoen kubieke meter steen van de bodem verwijderd door middel van boor- en springwerkzaamheden. Een deel van dit materiaal wordt per schip naar het Hernesaari-gebied vervoerd en hergebruikt voor het aanwinnen van 6 hectare land waarop de komende jaren kantoren en woningen voor 7.000 mensen worden ontwikkeld.

Voor deze activiteiten zet Boskalis gespecialiseerd baggermaterieel in, waaronder twee grote backhoe dredgers, een grab dredger, een boorschip alsmede beunschepen en -bakken. De werkzaamheden gaan direct van start en moeten eind 2021 gereed zijn. De twee contracten hebben een gecombineerde waarde van 32 miljoen euro.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland