Boskalis preferred contractor bij aanleg Schots windpark | Maritiem Nederland
Nieuws
Kraanschip Bokalift 1 gaat de funderingen van de windturbines en het offshore substation installeren (foto: Boskalis)

Boskalis preferred contractor bij aanleg Schots windparkredactie | maandag 7 januari 2019
Offshore Wind

Boskalis is aangewezen als preferred contractor voor de aanleg van het Inch Cape offshore windpark voor de kust van Schotland. Het project omvat het transporteren en installeren ven de funderingen voor de windturbines, het offshore substation en de kabels. 

Opdrachtgever is Inch Cape Offshore Limited (ICOL), een dochteronderneming van Red Rock Power Ltd. Toekenning van het contract is onder voorbehoud van een succesvolle bieding van ICOL bij de Contract for Difference-veiling in het VK (medio 2019) en afronding van de financiering. De waarde van het contract, exclusief inkoop, bedraagt naar verwachting meer dan 200 miljoen euro.

De komende maanden zal Boskalis assisteren bij de verdere engineering en het ontwerp van het project. In deze periode wordt de uiteindelijke omvang van het contract bepaald, inclusief de kosten voor het leveren van de funderingen voor de windturbines en de inter-array kabels.

De Pre-Construction Arrangement omvat de activiteiten op het gebied van engineering, levering, transport en installatie van maximaal 72 pre-piled jacket funderingen en 84 inter-array kabels, evenals het transport en de installatie van het offshore-substation. Het kraanschip Bokalift 1 wordt ingezet voor de installatie van de funderingen van windturbines en offshore substation. Tevens zorgt Boskalis in consortium met NKT voor de installatie van twee exportkabels van 85 kilometer die het offshore substation met het vasteland verbinden.

Het Inch Cape offshore windpark ligt 15 kilometer voor de kust van Angus tussen Aberdeen en Dundee in het oosten van Schotland. Boskalis streeft ernaar de werkzaamheden, die gepland staan voor 2021 en 2022, zoveel mogelijk met lokale toeleveranciers uit te voeren.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland