Boskalis neemt Dockwise over | Maritiem Nederland
Nieuws

Boskalis neemt Dockwise over

Jan Spoelstra | woensdag 12 december 2012
Offshore, Baggeren, Boskalis

Binnenkort kan Boskalis zijn snijkopzuigers op de rug van eigen halfafzinkbare zwareladingschepen de wereld over transporteren.

Op 27 november maakte Boskalis bekend dat het bedrijf 33 procent van de aandelen in Dockwise verkreeg en een dag eerder maakte Boskalis bekend Dockwise over te willen nemen. HAL Investment heeft al aangekondigd zijn 32 procent van de aandelen in Dockwise aan Boskalis te verkopen.
Boskalis gaf aan Dockwise over te willen nemen voor 17,20 euro per aandeel. Dat bod doet volgens Dockwise geen recht aan de waarde van het bedrijf. Die mening is onder meer gebaseerd op gesprekken met aandeelhouders die samen een kwart van Dockwise bezitten en die ontevreden zijn over het bod. De bestuurders van Dockwise zien naar eigen zeggen wel diverse voordelen in een combinatie met Boskalis.
Boskalis’ overnameplannen kwamen vlak voordat Dockwise op 30 november de ‘Dockwise Vanguard’ doopte in Ulsan, Zuid-Korea. Hyundai Heavy Industries legde begin december de laatste hand aan het schip. Met dit nieuwe schip is Dockwise in staat hele FPSO’s (Floating Production, Storage and Offloading) op te tillen en de vervoeren.

Partners Maritiem Nederland