Boskalis neemt belang in geotechnische diensten Horizon | Maritiem Nederland
Nieuws
Boskalis richt zich op marktsegmenten Havens, Landaanwinning, Energie (olie, gas en wind) en Klimaat (foto: Boskalis)

Boskalis neemt belang in geotechnische diensten Horizonredactie | donderdag 21 februari 2019
Offshore, Baggeren

Boskalis heeft heeft een meerderheidsbelang van 62,5 procent verworven in de Horizon groep in de Verenigde Arabische Emiraten. Tot de belangrijkste activiteiten van Horizon behoren maritiem geofysische surveydiensten en geotechnische diensten.

Horizon heeft een eigen vloot van zeven survey- en geotechnische schepen, waarvan er drie voor langere termijn gecharterd zijn, met daarnaast vijf kleinere surveyschepen, twee jack-up platforms, drie boortorens voor geotechnische diensten en acht ROV's. De overige 37,5 procent van de aandelen is in handen van het huidige management. De omzet van de onderneming komt in het boekjaar 2018/2019 naar verwachting uit op ruim 100 miljoen dollar.

Horizon werd opgericht in 2004 en is gevestigd in Sharjah in de VAE. Het bedrijf is vooral actief in de Arabische Golf en de Rode Zee. De opdrachtgevers lopen uiteen van nationale oliemaatschappijen tot internationale EPCI-aannemers in de olie- en gasindustrie.

Uitbreiding marine survey

"Met deze transactie voegen wij een belangrijke strategische positie toe aan onze bestaande marine survey en subsea geotechnische activiteiten", zegt ceo Peter Berdowski van Boskalis. "Horizon is marktleider in het Midden-Oosten en wij gaan ons inzetten om de kwalitatief hoogwaardige diensten die zij aan hun klanten leveren voort te zetten en uit te breiden. Bovendien vormt Horizon met zijn sterke marktpositie in het Midden-Oosten een zeer goede aanvulling op de positie die wij met Gardline hebben in Noordwest-Europa."

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland