Boskalis neemt 252 laadpalen in gebruik | Maritiem Nederland
Nieuws

Boskalis neemt 252 laadpalen in gebruik

redactie | woensdag 15 december 2021
Boskalis, MET Event

Bij het hoofdkantoor in Papendrecht heeft Boskalis een grootschalige laadfaciliteit in gebruik genomen. Hiermee investeert de maritieme aannemer aanzienlijk in de laadcapaciteit voor elektrische voertuigen. Met 252 oplaadpunten is de nieuwe laadpaal-infrastructuur een van de grootste in zijn soort in de Benelux.

De nieuwe grootschalige laadpaal-infrastructuur past in het bredere streven van Boskalis om de CO2-voetafdruk van het woon-werkverkeer (Scope 1 en 2 auto-emissies) in Nederland te reduceren. Daarnaast kan de faciliteit ook door bezoekers worden gebruikt.

Eind 2022 moet een kwart van het zakelijke wagenpark van Boskalis hybride of volledig elektrisch zijn. Het leasebeleid van het bedrijf is erop gericht elektrisch rijden te stimuleren. Naar verwachting zal het aandeel elektrische voertuigen verder toenemen naarmate meer autofabrikanten EV-modellen aan hun gamma toevoegen.

Extra zonnepanelen

De nieuwe laadpalen maken deel uit van een reeks maatregelen die Boskalis neemt om de uitstoot te verminderen en het gebruik van duurzame energiebronnen op de kantoren te bevorderen. In 2020 heeft Boskalis meer dan 5.350 zonnepanelen geïnstalleerd op zijn distributiecentrum in Vlaardingen, waarmee 1,6 miljoen kW uur groene stroom per jaar wordt opgewekt - 15 procent van het totale energieverbruik van Boskalis in Nederland. De maritieme aannemer heeft onlangs extra zonnepanelen geïnstalleerd op zijn nieuwste kantoorgebouw in Papendrecht en onderzoekt momenteel de mogelijkheden voor verdere opschaling.

Op weg naar CO2-neutraal

Joost Rijnsdorp, hoofd inkoop van Boskalis: “Het beperken van de gevolgen van klimaatverandering is een steeds urgenter onderwerp voor Boskalis en de samenleving als geheel. Onze investering in deze uitgebreide laadpaal-infrastructuur voor elektrische voertuigen draagt bij aan het realiseren van onze duurzaamheidsambities samen met onze medewerkers in Nederland. Met onze plannen om het aandeel hybride of volledig elektrische leaseauto’s in ons wagenpark te vergroten, vormen de nieuwe oplaadpunten een verdere stap in de richting van het bereiken van onze CO2-neutrale doelstelling.”

Partners Maritiem Nederland