Boskalis groeit door | Maritiem Nederland
Nieuws

Boskalis groeit door

Jan Spoelstra | vrijdag 15 september 2006

Twee nieuwe opdrachten in Rusland spekken baggergigant

Koninklijke Boskalis Westminster heeft in de eerste helft van 2006 een nettowinst van 37,5 miljoen euro gemaakt, een stijging van 65 procent ten opzichte van vorig jaar. Het baggerbedrijf profiteerde van zijn brede, wereldwijde marktpositie en een goede vlootbezetting.

 

De baggermarkt staat vooral onder invloed van langetermijnfactoren. Zaken als een groeiende wereldhandel, een stijgende vraag naar energie en een uitdijende wereldbevolking brengen veel haven- en landaanwinningsprojecten met zich mee. Bedrijven als Boskalis profiteren hiervan.

 

Volgens Peter Berdowski, nieuwe bestuursvoorzitter bij Boskalis, blijven de vooruitzichten positief. “We hebben de opgaande lijn te pakken,” meldt Berdowski. “Voor geheel 2006 verwachten we een nettowinststijging van ten minste 30 procent.”

 

Onlangs heeft het Nederlandse baggerbedrijf twee grote opdrachten in Rusland binnengehaald. In Sint-Petersburg gaat Boskalis een nieuw toevoerkanaal vanuit zee aanleggen en bij Varandey is Boskalis betrokken bij de aanleg van twee oliepijpleidingen in de Barentszzee. De contractwaarde van deze twee Russische projecten bedraagt 75 miljoen euro.

 

www.boskalis.com

Partners Maritiem Nederland