Boskalis gaat nieuwe eilanden aanleggen in Manila | Maritiem Nederland
Nieuws
De skyline van Manila, gezien vanaf Manila Bay.

Boskalis gaat nieuwe eilanden aanleggen in ManilaRedactie | vrijdag 6 december 2019
Baggeren

Boskalis gaat drie kunstmatige eilanden aanleggen met een totaal oppervlak van circa 360 hectare in de baai van Manila, de hoofdstad van de Filipijnen. De eilanden maken deel uit van het Pasay Reclamation Development Project dat is toegekend aan Boskalis en de Chinese aannemer CHEC. De contractwaarde bedraagt 650 miljoen euro, waarvan Boskalis de helft ontvangt.

Het Pasay Reclamation Development Project is gericht op het ontwikkelen van nieuw en modern commercieel vastgoed en woningbouw in de baai van Manila. De eilanden worden volgens internationale standaarden aangelegd om te zorgen voor een veilige leefomgeving. Bovendien moeten ze bestand zijn tegen mogelijke zware aardbevingen. De bijbehorende kust- en oeverbescherming is ontworpen om tyfoons te kunnen weerstaan.

"Deze regio is van oudsher van groot belang voor Boskalis en met dit project hebben we de bezetting van de grote baggerschepen voor de komende jaren verzekerd", zegt ceo Peter Berdowski van de maritieme aannemer.

Voor de landaanwinningwerkzaamheden zet Boskalis verschillende sleephopperzuigers in, waaronder megahoppers, voor een periode van twee jaar. Om het inklinken van de grond te bevorderen, wordt 60.000 kilometer verticale drainage aangebracht. Daarnaast wordt door middel van dynamische en vibrocompactie de grond in het gehele landaanwinningsgebied verdicht. De eilanden krijgen een stenen oeverbescherming in combinatie met een betonnen golfbreker.

Boskalis begint met de voorbereidingen in het eerste kwartaal 2020. De baggerwerkzaamheden worden naar verwachting binnen drie jaar voltooid. Het totale project heeft een looptijd van vijf jaar.

Van Singapore tot IJburg

In de afgelopen decennia heeft Boskalis veel ervaring opgedaan met landaanwinningsprojecten in onder meer Singapore (momenteel worden Tuas Terminal phase two en de Tekong polder gerealiseerd), Zuid-Korea (onder andere Songdo International City), Bahrein (diverse landaanwinningsprojecten), Panama (Punta Pacifica islands) en Indonesië (recente aanleg van vijf eilanden in Makassar). In Nederland werkt Boskalis aan de ontwikkeling van IJburg in Amsterdam, waar dit jaar een kunstmatig eiland is opgeleverd.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland