Boskalis prepareert zeebed voor windpark Fécamp | Maritiem Nederland
Nieuws
Het offshore windpark ligt 13 tot 22 km uit de kust van de Normandische badplaats Fécamp.

Boskalis prepareert zeebed voor windpark FécampRedactie | dinsdag 2 juni 2020
Offshore Wind

Samen met Bouygues Travaux Publics (Bouygues) en Saipem heeft Boskalis het contract verworven voor het ontwerp, de bouw en de installatie van 71 betonnen Gravity-Based Structures (GBS) die als fundering dienen voor de turbines van het offshore windpark voor de kust van Fécamp (Normandië). Opdrachtgever is Eoliennes Offshore des Hautes Falaises (EOHF).

Het offshore windpark komt 13 tot 22 kilometer uit de kust van Fécamp in Normandië te liggen. De 71 windturbines worden verbonden met de GBS-funderingen die worden geïnstalleerd op het zeebed op een diepte tussen 25 en 30 meter.

Binnen het consortium zijn Bouyguesen Saipem verantwoordelijk voor het ontwerp, de bouw en de installatie op het zeebed van de 71 GBS-funderingen, die met een individueel gewicht tot wel 5.000 ton de vereiste stabiliteit verschaffen van de 7MW windturbines. Boskalis is verantwoordelijk voor het ontwerp en voorbereiding van het zeebed met stenen voorafgaand aan de GBS-installatie en het ballasten van de geïnstalleerde funderingen evenals het aanbrengen van de erosiesbescherming.

In 2023 operationeel

De funderingen worden gebouwd op de scheepswerf Bougainville in de Grand Port Maritime in Le Havre, Frankrijk en op bakken naar het offshore windpark worden vervoerd. De werkzaamheden beginnen nog deze maand en zijn naar verwachting eind 2022 afgerond. De ingebruikname en operationele opstart van het windpark zijn gepland voor 2023.

Met een totaalvermogen van 500 MW kan het windpark van Fécamp 770.000 mensen van elektriciteit voorzien, meer dan 60 procent van de inwoners van het departement Seine-Maritime. Het contract heeft een waarde van 552 miljoen euro, waarvan Boskalis 19 procent ontvangt en Bouygues en Saipem ieder 40,5 procent.

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland