Nieuws
De exportpijpleiding gaat gas transporteren van de floating production unit naar de Pluto LNG faciliteit (foto: Woodside)

Boskalis gaat baggeren voor export-gaspijpleiding Scarborough

redactie | dinsdag 30 juli 2019
Baggeren

Boskalis heeft een contract verworven van het Australische energiebedrijf Woodside Energy voor bagger- en steenstortactiviteiten en de aanlanding van de Scarborough export-gaspijpleiding in Noordwest-Australië.

De voorbereidende activiteiten voor d0t multidisciplinaire project zijn onlangs van start gegaan. Boskalis gaat zich toeleggen op het baggeren van een sleuf voor de pijpleiding over een lengte van 50 km, graafwerkzaamheden in diep water, steenstortwerk ten behoeve van kruisingen van pijpleidingen en glasvezelkabels, het begraven en afdekken van de pijpleiding en de realisatie van andere beschermingswerken om de stabiliteit van de pijpleiding te waarborgen.

Daarnaast zorgt de maritieme aannemer voor ondersteunende werkzaamheden bij de realisatie van de aanlanding naar de onshore LNG-faciliteit op het Burrup Peninsula en de levering van de stenen voor de steenstortwerkzaamheden. Waar mogelijk zal Boskalis lokale toeleveranciers inzetten bij de uitvoering van de werkzaamheden.

Voor dit project zal Boskalis een breed scala van eigen specialistische expertise en materieel inzetten, waaronder een sleephopperzuiger, een backhoe dredger, een valpijpschip en steenstortschip, surveyschepen en een offshore constructieschip.

Het gasveld van Scarborough ligt 375 km uit de kust van de Burrup Peninsula in Noordwest-Australië. De export-pijpleiding zal aardgas transporteren tussen de Scarborough Floating Production Unit en een onshore LNG faciliteit. De voorkeur van Woodside is om het gas te verwerken via een uitbreiding van de bestaande Pluto LNG faciliteit.

Nog niet definitief

De toekenning van het contract is voorwaardelijk aan een definitieve investeringsbeslissing die naar verwachting in 2020 wordt genomen. De bagger- en steenstortwerkzaamheden en activiteiten in relatie tot de aanlanding van de pijpleiding gaan naar verwachting in maart 2021 van start en zijn medio 2022 voltooid. De waarde van het contract kan oplopen tot 145 miljoen euro als alle opties in de overeenkomst worden afgenomen.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland