Nieuws
Een van de projecten onderzoekt het horizontale transport van hoogbeladen water/sedimentmengsels door baggerleidingen. Foto: Boskalis

Boskalis boekt recordwinst in eerste halfjaar 2014

Redactie | donderdag 14 augustus 2014
Offshore, Baggeren, Boskalis, Jaarcijfers

Het afronden van lopende projecten en de overname van Dockwise, dat ten opzichte van het eerste halfjaar van 2013 een extra kwartaal bijdraagt aan het resultaat, zorgen voor een recordwinst voor Boskalis.

Boskalis heeft over het eerste halfjaar 2014 een nettowinst behaald van 253 miljoen euro (eerste halfjaar 2013: 123 miljoen euro). De omzet is in het eerste halfjaar met 21 procent toegenomen tot 1,5 miljard euro (eerste halfjaar 2013: 1,3 miljard). In alle drie de segmenten is een fors hoger resultaat gerealiseerd dan in het eerste halfjaar 2013.

Bij Dredging & Inland Infra is sprake geweest van een druk eerste halfjaar met een hoge vlootbezetting, goede projectmarges en substantiële afwikkelresultaten op oude projecten. Ook Offshore Energy heeft een goed eerste halfjaar gehad met een hoge vlootbezetting en goede projectmarges. Daarbovenop draagt Dockwise een extra kwartaal bij in vergelijking met 2013 en zijn daar omvangrijke opbrengsten uit annulerings- en vertragingsvergoedingen gerealiseerd.

Bij Towage & Salvage is het resultaat toegenomen, ondanks een rustig eerste halfjaar wat betreft bergingsactiviteiten, met goede resultaten uit de afwikkeling van oudere bergingsprojecten. De orderportefeuille daalde echter licht en is aan het einde van het eerste halfjaar uitgekomen op 3.146 miljoen euro (ultimo 2013: 3.323 miljoen euro).

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland