Boluda koopt activiteiten Iskes Towage & Salvage | Maritiem Nederland
Nieuws
De speelboten Saturnus en Pollux maken deel uit van de vloot van Iskes Towage & Salvage.

Boluda koopt activiteiten Iskes Towage & SalvageRedactie | maandag 25 januari 2021
Havens

Het Spaanse Boluda neemt de activiteiten van Iskes Towage & Salvage over. Naast de havensleepdiensten in Eemshaven, Lübeck (Duitsland) en Lissabon (Portugal) gaat het om de offshore-activiteiten. Ook het management en kantoorpersoneel op het hoofdkantoor in IJmuiden gaan over naar Boluda.

De aankoop van Iskes versterkt Boluda’s positie als toonaangevend bedrijf in havensleepdiensten en maritieme oplossingen in Europa met nieuwe aanwezigheid in Nederland, Duitsland en Portugal.

Iskes blijft een aparte entiteit die direct opereert onder het hoofdkantoor van Boluda in Valencia. Het bedrijf zal als zodanig de bovengenoemde havensleepactiviteiten blijven leiden. Ook is afgesproken dat Iskes zich gaat richten op het versterken en verder uitbouwen van de offshore activiteiten van Boluda in Noordwest Europa, met speciale aandacht voor de Baltische markt, Kielerkanaal en Polen.

Strategisch adviseur

Na de officiële afronding van de transactie, begin februari, zal het lokale managementteam van Iskes Towage & Salvage te IJmuiden onder leiding komen te staan ​​van Ronald Vergouwen als managing director. Voormalig eigenaar Jim Iskes blijft aan boord als strategisch adviseur.

In een reactie op de verkoop zei Jim Iskes: “We zijn erg blij om ons aan te kunnen sluiten bij de Boluda Group omdat het ook een familiebedrijf is, met korte lijnen en eenzelfde passie voor de business. We kunnen ons niet beter wensen met deze gecombineerde organisatie en vloot. Hoewel we ons op dit moment in uitzonderlijk uitdagende tijden bevinden, zijn we vastbesloten om ons in te zetten om de toekomst van Boluda te bestendigen, de positie van Boluda als Europese marktleider op het gebied van sleepboten te versterken en om nieuwe kansen te creëren met onze eigen innovatieve Iskes manier van werken.”

Synergie

Vicente Boluda Fos, voorzitter van Boluda Corporacion Maritima: “We zijn al lange tijd bevriend met Iskes en we waarderen hun ondernemersgeest en baanbrekende visie. Daarom zijn we erg blij dat ze deel wilden uitmaken van onze Groep.”

Vicente Boluda Ceballos, executive vice-president van Boluda, voegde toe: “We hebben onlangs de voordelen ervaren van de synergie die voortvloeit uit dit partnerschap. Zo heeft de Iskes-sleepboot Ginger enige tijd onze Londense havenoperatie bijgestaan. Met spannende tijden voor de boeg, geloven we onvoorwaardelijk in de toegevoegde waarde van de professionele bemanningen en ervaren medewerkers van Iskes bij toekomstige projecten.”

 

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Betabanen

Partners Maritiem Nederland