Nieuws
Artist impression van de Bokalift 2. Het kraanschip kan constructies tot 4.000 ton ruim 100 m hoog tillen.

Bokalift 2 kan aan de slag bij Taiwanese windparken| dinsdag 29 oktober 2019
Offshore Wind

Boskalis laat een nieuw kraanschip Bokalift 2 bouwen met het oog op een nieuwe omvangrijke opdracht in Taiwan. Samen met zijn Taiwanese partner Hwa Chi Construction gaat Boskalis de funderingen aanleggen van de offshore windparken Changfang en Xidao (CFXD OWF).

De opdracht omvat het transport en de installatie van 62 driepotige jacket-funderingen met de bijbehorende 186 pinpalen. De contractwaarde voor is 'substantieel', schrijft Boskalis in het persbericht. 'Substantieel' staat voor een ordegrootte van 150 tot 300 miljoen euro. Het contract is onder voorbehoud van de financiering van het project door eigenaar Copenhagen Infrastructure Partners, die later dit jaar wordt verwacht.

Boskalis en Hwa Chi - die de afgelopen dertig jaar verschillende maritieme bouwprojecten hebben gerealiseerd - werken als joint-venture BoWei (Boskalis HwaChi Offshore Wind Taiwan Co. Ltd.). In lijn met het beleid dat offshore windprojecten in Taiwan zoveel mogelijk lokaal moeten worden ingevuld, zal BoWei werk uitbesteden aan lokale leveranciers, zoals het charteren van ondersteuningsschepen en de inkoop van lokale technische en logistieke diensten. Het CFXD OWF-project bevindt zich 15 kilometer voor de kust van de Taiwanese provincie Changhua en krijgt een totaal vermogen van tot 600 MW. De engineering en voorbereidende werkzaamheden zijn onlangs van start gegaan. De uitvoering van het project staat gepland voor de periode 2021-2023.

Nieuw kraanschip

CFXD OWF wordt het eerste project voor de Bokalift 2. Net als bij de Bokalift 1 bouwt Boskalis een bestaand casco om tot een nieuw kraanschip. Het DP2-schip biedt accommodatie aan 150 personen en beschikt over een vrij dekoppervlak van 7.500 m2 en een kraan met een hijsvermogen van 4.000 ton die constructies ruim 100 meter hoog kan hijsen. De Bokalift 2 is niet alleen geschikt voor installeren van huidige en toekomstige generaties offshore windturbinefunderingen evenals olie- en gasconstructies, maar kan ook worden ingezet voor ontmantelings- en bergingswerkzaamheden.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland