Binnenvaartschip Borelli gaat emissieloos varen met Skoon | Maritiem Nederland
Nieuws
Binnenvaartschip 'Borelli' gaat varen met acuupaketten van Skoon

Binnenvaartschip Borelli gaat emissieloos varen met SkoonRedactie | woensdag 30 mei 2018
Toeleveranciers, Binnenvaart, MET Event

Op de openingsdag van Maritime Industry 2018 in Gorinchem maakten The Blue World en Skoon Energy bekend dat ze gaan samenwerken om binnenvaartschip 'Borelli' emissieloss te laten varen.

Vanuit een gedeelde passie voor verduurzaming van de scheepvaart bundelen de twee partijen de krachten. Gezamenlijk zetten ze zich in voor het realiseren van volledige elektrisch aangedreven scheepsvoortstuwing. Als showcase gaat het innovatieve binnenvaartschip Borelli binnenkort emissieloos varen op een speciaal accupakket: de Skoonbox.

De Skoonbox is een uitwisselbaar batterijpakket ter grootte van één TEU. Dit systeem stelt de 110 meter lange Borelli in staat om op een deel van het traject tussen Rotterdam en Hengelo volledig elektrisch te gaan varen. Doordat het schip reeds uitgerust is voor dieselelektrische aandrijving kon Skoon het schip relatief eenvoudig uitrusten met hun batterijpakket.

Als startup richt Skoon zich op optimaal gebruik van opgewekte schone energie. Door pieken in de energieproductie van windmolens en zonnepanelen op te vangen, deze groene energie in Skoonboxen op te slaan en beschikbaar te stellen voor diverse toepassingen zoals de scheepvaart.

Binnenvaartondernemer Patrick Hut van The Blue World is al lange tijd bezig met vergroening. Niet alleen met betrekking tot het terugbrengen van energiegebruik op schepen, maar ook met het toepassen van duurzame energie. Deze gedeelde visie en ambitie bracht de twee partijen bij elkaar en leidde tot deze showcase. Patrick Hut: "De snelheid waarmee Skoon het volledig elektrisch varen in de markt kan brengen, spreekt ons aan. Omdat we geloven dat het voor ons en onze klanten ook zakelijk gezien een interessante stap kan zijn, zijn we de samenwerking aangegaan."

Skoon oprichters Peter Paul van Voorst en Daan Geldermans zijn vereerd om met The Blue World samen te werken. Daan Geldermans: "De techniek aan boord van de Borelli, in combinatie met de kennis en kunde van de bemanning, maakt het toegankelijk om over te gaan naar batterij-elektrisch varen."

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland