Binnenvaartcoöperatie neemt expediteur over | Maritiem Nederland
Nieuws
De schepen van de NPRC vervoeren jaarlijks meer dan 13 miljoen ton lading over de Europese vaarwegen. Foto: NPRC

Binnenvaartcoöperatie neemt expediteur overErik van Huizen | woensdag 28 juni 2017
Binnenvaart

Binnenvaartcoöperatie NPRC heeft de Rotterdamse expediteur Bexcon overgenomen. NRPC meldt met de overname haar positie in de totaalketen van vervoer en logistiek te verstevigen.

Bexcon richt zich op bevrachting-, expeditie- en controlewerkzaamheden. Eigenaar Jan Bestebreurtje werd in de afgelopen 22 jaar een bekende in de wereld van diervoeders en granen, vooral bestemd voor het Duitse achterland. NPRC-directeur Stefan Meeusen ziet dan ook veel in de expediteur: “Bexcon heeft een breed pallet aan hele specifieke kennis en kwaliteiten; van agenturen in de zeehavens tot het organiseren van de overslag, maar ook het bemonsteren, controleren van gewicht en het uitvoeren van kwaliteitscontroles op lading en ruim.”

Bestebreurtje blijft nog tot minimaal 2019 actief, daarna verkrijgt NPRC alle aandelen van Bexcon. “Hierdoor wordt niet alleen de continuïteit van de dienstverlening gewaarborgd, maar versterken wij ons ook met decennia aan havenervaring”, vertelt Meeusen die spreekt van een strategische overname. “Wij verbreden en verdiepen de dienstverlening voor onze klanten. Door de ketenintegratie kunnen we onze klanten meer efficiency bieden en is er een planningsvoordeel voor onze vervoerders. Het is een klassieke win-win. Onze rol als ketenregisseur wordt hiermee onderstreept.”

Ook Bestebreurtje is tevreden. “Wij werken al jarenlang met de NPRC samen, het voelt vertrouwd en mijn medewerkers zijn ook positief over deze stap, dat weegt zwaar mee op dit soort momenten.”

De NPRC vervoert jaarlijks meer dan 13 miljoen ton droge lading over de Europese vaarwegen en is daarmee de grootste binnenvaartcoöperatie van Europa. De coöperatie heeft kantoren in Rotterdam, Antwerpen, Parijs, Mannheim en Duisburg.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland