Binnenvaart maakt ook aanspraak op schadevergoeding | Maritiem Nederland
Nieuws
Dominic Schrijer (BLN-Schuttevaer) en de voorzitters van CBRB en ASV spreken van 'rechtsongelijkheid'.

Binnenvaart maakt ook aanspraak op schadevergoedingRedactie | vrijdag 19 juni 2020
Binnenvaart

Koninklijke BLN-Schuttevaer, het Centraal Bureau voor de Rijn en Binnenvaart en de Algemeene Schippers Vereeniging (ASV) vragen staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat om binnenvaartondernemers in aanmerking te laten komen voor schadevergoeding door Covid-19.

Door de coronacrisis kampt het vrachtvervoer per binnenvaart met een forse omzetdaling door terugloop van de ladingstromen als gevolg van verminderde productie en afname van overslag in de zeehavens. De vrachtenmarkt is ernstig ontwricht en de vrachtprijzen zijn in een vrije val geraakt.

Ondernemers kunnen in beginsel aanspraak maken op tijdelijke financiële regelingen. Om hiervoor in aanmerking te komen dient de SBI-code van een sector op de lijst van getroffen sectoren te zijn opgenomen. Binnenvaart vrachtvaart, code 5040, is niet opgenomen in deze lijst en dat betekent dat getroffen ondernemers geen tegemoetkoming kunnen aanvragen als zij door Covid-19 een fors deel van hun inkomsten kwijtraken.

Rechtsongelijkheid dreigt

De gezamenlijke brancheverenigingen BLN-Schuttevaer, CBRB en ASV spreken van rechtsongelijkheid wanneer de binnenvaart niet in de SBI-codelijst opgenomen wordt en vragen de staatssecretaris met klem de code alsnog toe te voegen aan de lijst van SBI codes van sectoren die in aanmerking kunnen komen voor een tegemoetkoming in de schade door Covid-19.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland