Best of both worlds: Roll on, Lift off | Maritiem Nederland
Nieuws
De RoLo schepen varen op LNG en zijn speciaal ontworpen voor het transport voor hout voor de papierindustrie.

Best of both worlds: Roll on, Lift offredactie | dinsdag 14 september 2021
Zeevaart, Scheepsbouw

Vorig jaar heeft de Finse reder Bore (onderdeel van de Spliethoff Group) een nieuwbouwcontract getekend met Wuhu Shipyard in China, voor de bouw van drie nieuwe LNG-aangedreven Roll on, Lift off-schepen. Deze maand is het eerste RoLo-schip van deze serie te watergelaten. De oplevering wordt binnen enkele maanden verwacht.

De nieuwe ultramoderne RoLo-schepen zullen worden ingezet onder een lange-termijn charterovereenkomst met UPM. Samen met de verlader heeft Bore het concept bedacht voor de RoLo-schepen die worden ingezet voor duurzaam zeetransport van UPM’s papierproducten in Europa. Hierbij worden de eigenschappen van pure RoRo (Roll-on Roll-off) met LoLo (Lift-on Lift-off) transportconcepten gecombineerd.

Ontwerp van Conoship

Ontwerpbureau Conoship International heeft in nauwe samenwerking met Bore dit ijsversterkte roll on, lift off schip ontworpen. De schepen van 120 m en 7.000 dwt zullen een snelheid hebben van 15 knopen en zullen van ijsklasse Zweeds/Fins 1A zijn. Het nieuwe ontwerp voldoet aan de eisen van flexibel vrachtvervoer van bosproducten in verschillende vormen en zal ook RoRo-vracht kunnen vervoeren, geschikt zijn voor containervervoer en het kan zowel met hoge en zware als projectlading worden geladen.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland