Besix en Jan De Nul bouwen havenuitbreiding Fujairah | Maritiem Nederland
Nieuws
Six Construct (de entiteit van Besix in het Midden-Oosten) bouwde in 2016 een aanlegsteiger voor VLCC-tankers in Fujairah.

Besix en Jan De Nul bouwen havenuitbreiding Fujairah

Redactie | maandag 12 oktober 2020
Baggeren

De Belgische bouwer Besix en Jan De Nul Group zijn geselecteerd voor de uitbreiding van de haven van Fujairah, in het gelijknamige emiraat in de Verenigde Arabische Emiraten. De werken voor het Dibba Bulk Handling Terminal Project werden toegekend door de haven van Fujairah (Golf van Oman). De haven is een van de belangrijkste olieopslagcentra ter wereld en de op één na grootste scheepsbunkerhub ter wereld.

Het design & build-contract bestaat uit de vaargeul en het uitbaggeren van het havenbassin, het opspuiten van golfbrekers en de bouw van een 765 m lange kademuur. Verder worden funderingen voor scheepsladerrails en haveninfrastructuur, nutsvoorzieningen en navigatiehulpmiddelen voorzien. De bestaande vissershaven in Fujairah zal worden verplaatst.

De uitbreidingsplannen maken deel uit van de strategie van Port of Fujairah om de capaciteit voor de verwerking van bulkgoederen en de operationele efficiëntie van de haven te verhogen. Ook wil de haven de kwaliteit van haar dienstverlening (verder) verbeteren.

Partners Maritiem Nederland