Beroepscompetentieprofiel marine officier nieuwe stijl | Maritiem Nederland
Nieuws
Marijn Nelen, Els van Herk en Hans Snijders namen het beroepscompetentieprofiel in ontvangst (foto: Scalda)

Beroepscompetentieprofiel marine officier nieuwe stijlredactie | woensdag 19 juni 2019
Arbeidsmarkt

Werkgevers- en werknemersorganisaties in koopvaardij, zeevisserij en waterbouw hebben een beroepscompetentieprofiel ontwikkeld voor een maritiem officier nieuwe stijl die zowel in nautische als maritiem-technische beroepen kan werken. Op deze manier zijn studenten breder inzetbaar in de sector.

Marijn Nelen, lid College van Bestuur Scalda, Els van Herk, directeur mbo-college Maritiem en Techniek van de STC-Group en Hans Snijders, voorzitter College van Bestuur Nova College, namen het document van de sociale partners in ontvangst tijdens een symposium bij het Nova College Maritiem in IJmuiden.

Namens het onderwijs was Scalda in een klankbordgroep betrokken bij de totstandkoming van het beroepscompetentieprofiel. Nelen: “Hiermee kunnen we het onderwijs dusdanig vormgeven dat de aansluiting met de arbeidsmarkt wordt geoptimaliseerd en kunnen we de organiseerbaarheid van het (kleinschalige) maritieme onderwijs in Nederland vergroten. Zo borgen we het maritieme onderwijs in Zeeland ook op de lange termijn.”

Zowel in de koopvaardij, de zeevisserij als in de waterbouw leeft de wens om de doorstroom van de ene naar de andere sector te bevorderen, de kwaliteit van de maritieme beroepsopleiding op een hoog niveau te borgen en clusters te vormen van een aantal kwalificatiedossiers en/of opleidingen. Door in de opleiding meer aandacht te besteden aan de skills van nu worden studenten beter voorbereid op maritieme innovaties en technologische ontwikkelingen gedurende hun loopbaan.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland