Bergingsbak Costa Concordia krijgt upgrade | Maritiem Nederland
Nieuws

Bergingsbak Costa Concordia krijgt upgradeJan Spoelstra | maandag 29 september 2014
Maritieme Cluster, Scheepsbouw

De ‘bak met kraan’ die de Costa Concordia borg, een voor de offshore industrie unieke combinatie van een zware kraan en geringe diepgang, ondergaat een upgrade.

De Conquest MB 1 is terug in Nederland. Na de honderd dagen durende bergingsoperatie van het cruiseschip Costa Concordia, krijgt de bak van het Nederlandse Conquest Offshore uit Werkendam nu eerst een upgrade.

Conquest Offshore is een joint venture van Concordia Offshore, Paul van Es Holding en Zwagerman Offshore Services. De upgrade is iets wat directeur Chris Kornet van Concordia heel graag wilde. “We gaan nieuwe lieren plaatsen en er komt een accommodatie op het voorschip zodat de losse spullen niet meer op het dek liggen. Over drie maanden moet het klaar zijn. Dan kunnen we over de hele wereld klussen gaan doen.”

Michiel Zwagerman is er als de bouwer van de kraan van overtuigd dat er na de upgrading genoeg werk is voor de MB 1 (136 x36 meter). “Het is de combinatie van een kraan die 360 graden kan draaien en het kunnen opereren in ondiepe wateren. Dat maakt de MB 1 uniek. En met de kraan die 1.400 ton kan tillen, kunnen we zeer zware klussen aan, zoals funderingen voor de windmolenindustrie en het ontmantelen van boorplatformen. We hebben bij de berging van de Costa Concordia kunnen zien wat de MB 1 kan.”

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland