BC Ferries onthult namen van nieuwe Damen-ferries | Maritiem Nederland
Nieuws
Op 19 februari vond de ceremonie plaats in Victoria's Point Hope Maritime.

BC Ferries onthult namen van nieuwe Damen-ferriesRedactie | maandag 2 maart 2020
Scheepsbouw

Tijdens een ceremonie in Victoria's Point Hope Maritime heeft BC Ferries de namen onthuld van de twee nieuwe veerboten die Damen in Galati bouwt voor de Canadese ferry operator.  De 'Island Discovery' en 'Island Aurora' komen halverwege 2020 in de vaart op de routes Powell River-Texada Island resp. Port McNeill-Albert Bay Sointula in de provincie British Columbia.

De sponsors voor beide veerboten zijn afkomstig van de BC Ferries familie en de lokale gemeenschap. Sandy Leduc en Sandy McCormick werden voorgedragen als sponsors voor de Island Discovery, Melissa Fletcher en Sheila O'Neill als sponsors voor de Island Aurora.

De 81 m lange veerboten kunnen 47 auto's en 450 passagiers vervoeren. De schepen van de Island klasse worden uitgerust met hybride aandrijving, maar in de toekomst moeten ze volledig elektrisch kunnen varen. Bij het ontwerp heeft Damen rekening gehouden met de reductie van zowel schadelijke emissies als het onderwatergeluid.

Vervolgorder

De nieuwe ferries maken deel uit van het vlootvernieuwingsprogramma van BC Ferries. In november 2019 verwierf Damen een vervolgorder van BC Ferries voor de bouw van nog eens vier hybride veerboten van het type Damen Road Ferry 8117 E3.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland