Barkmeijer bouwt twee sleephopperzuigers voor Britse klant | Maritiem Nederland
Nieuws

Barkmeijer bouwt twee sleephopperzuigers voor Britse klantJan Spoelstra | dinsdag 7 februari 2017
Scheepsbouw, Baggeren

De scheepsbouw in Noord-Nederland heeft de afgelopen maanden een broodnodig prestigieus project binnengesleept: Barkmeijer gaat op zijn werf in Strobos twee sleephopperzuigers bouwen voor het Britse Hanson.

De order betekent voor Barkmeijer 70 miljoen euro omzet. De Friese werf levert de schepen naar verwachting in 2019 op. De schepen krijgen een capaciteit van 3.000 kubieke meter en een laadvermogen van 5.500 ton zand en gravel. De order is de eerste stap in een vervangingsprogramma voor de acht vergelijkbare schepen van Hanson. Het modernste schip van Hanson stamt uit 1992.

Het Britse Hanson noemt op zijn website dat het gaat om zogenaamde 'marine aggregate dredgers' die grind en zand voor cement-, beton- en asfaltfabrieken in de buurt van London gaan delven. Hanson is onderdeel van de wereldwijde HeidelbergCement Group. Zand en gravel voor bouwprojecten worden schaarser in dichtbevolkte gebieden, en Hanson moet de grondstoffen vaker van afgelegen locaties halen.

Barkmeijer heeft nu drie schepen onder contract. Naast deze twee bouwt de werf een op LNG varende sleephopperzuiger voor Van der Kamp uit Zwolle, die onderhoudsbaggerwerkzaamheden gaat uitvoeren in de haven van Rotterdam.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland