Barge transferium Maasvlakte operationeel | Maritiem Nederland
Nieuws
Het Barge Transferium Maasvlakte draagt bij aan een efficiënte en betrouwbare containerafhandeling.

Barge transferium Maasvlakte operationeelRedactie | woensdag 24 juni 2020
Binnenvaart, Havens

Sinds begin juni is het Barge Transferium Maasvlakte (BTM) op de ECT Delta terminal operationeel. BTM is een samenwerking tussen Hutchison Ports ECT Rotterdam en een consortium van 26 inland terminals en barge operators onder aanvoering van Danser en Combi Terminal Twente.

In deze samenwerking stelt ECT voor afgesproken time slots een stuk kade met kraan en kraanteam ter beschikking aan het consortium tegen een vast tarief. De barge operators nemen zelf de planning voor hun rekening en de deelnemende partijen bepalen in onderling overleg wanneer en hoe vaak zij voor de kade willen komen. Omdat deze oplossing niet gebonden is aan minimum callsizes en andere restricties, is er sprake van maximale flexibiliteit.

Met Barge Terminal Maasvlakte, Nextlogic en Fixed Windows ontwikkelt de binnenvaartafhandeling in de Rotterdamse haven zich van eenheidsproduct tot een meer gedifferentieerde dienstverlening. Klanten kunnen nu de producten kiezen die aansluiten bij hun marktsegment en vaargebied. Daarmee draagt BTM bij aan een efficiënte en betrouwbare afhandeling van de binnenvaart in de Rotterdamse haven.

Consortium

Zo’n twee jaar geleden heeft ECT haar eerste ideeën over een dergelijk transferium aan de binnenvaartsector kenbaar gemaakt en met geïnteresseerde partijen besproken. Danser Group en Combi Terminal Twente meldden zich met een plan om het concept samen met ECT verder uit te werken. Deze twee bedrijven hebben een consortium gevormd met 26 andere partijen om het transferium te vullen. Na enkele pilots is BTM nu officieel van start gegaan.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland