Ballastwaterbehandeling booming voor Wärtsilä | Maritiem Nederland
Nieuws

Ballastwaterbehandeling booming voor WärtsiläRedactie | maandag 24 april 2017
Maritime Industry 2017

Om grote klanten snel en efficiënt te kunnen helpen bij het installeren van ballastwatermanagementsystemen (BWMS), sloot Wärtsilä samenwerkingsverbanden met grote scheepswerven wereldwijd.

Zo liet de Schiedamse vestiging van het Finse concern in april weten met het Singaporese Keppel in zee te gaan om samen schepen te retrofitten. Vanaf september dit jaar moeten in vijf jaar tijd praktisch alle zeeschepen uitgerust worden met ballastwatermanagementsystemen.

Wärtsilä beschikt over uitgebreide ervaring en expertise in BWMS-technologie en kan de vereiste engineering, productleveringen, installatiesupervisie, inbedrijfstelling en service na verkoop bieden. Samen zijn de partijen in staat om alle engineering-, procurement- en constructiecapaciteiten (EPC) te leveren, voor zover relevant volgens de eisen van de klant. De scheepswerven bieden daarnaast de droogdokfaciliteiten en de nodige installatiemiddelen. Vanwege de relatief korte tijdsperiode voordat de nieuwe regelgeving in werking treedt, wordt in deze retrofittingmarkt veel bedrijvigheid verwacht.

Wärtsilä beschikt op dit moment over geheel eigen BWMS-productiefaciliteiten in het Verenigd Koninkrijk en China en heeft verschillende productie-overeenkomsten met de in China gevestigde bedrijven COSCO Weihai en CSSC JiuJiang.

Wärtsilä
Stand 452
www.wartsila.com

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland