Bakker Sliedrecht vernieuwt automatisering snijkopzuigers NMDC | Maritiem Nederland
Nieuws
De Umm el Zemoul in bedrijf in de Verenigde Arabische Emiraten (foto: NMDC)

Bakker Sliedrecht vernieuwt automatisering snijkopzuigers NMDC

redactie | dinsdag 17 juli 2018
Toeleveranciers, Baggeren

Bakker Sliedrecht heeft van NMDC de opdracht ontvangen om de levensduur van de elektrische installaties van twee snijkopzuigers met 15 jaar te verlengen. Met behulp van de baggerautomatisering van de Sliedrechters wordt ook de efficiency van beide schepen verhoogd.

Bakker Sliedrecht is tijdens die levensduurverlengingsproject verantwoordelijk voor alle primaire elektrische installaties. De assemblage vindt plaats in Nederland. De installatie en inbedrijfstelling in de Verenigde Arabische Emiraten valt ook in de opdracht van Bakker Sliedrecht.

De belangrijkste installaties die tijdens dit project worden vervangen of een upgrade krijgen zijn de elektrische aandrijfsystemen (ladderlier, ladderpomp, snijkop en zijlieren), het door Bakker ontwikkelde Integral Modular Alarm Control-systeem, de dredge profile computer en de snijkopautomatisering).

Om de efficiency van de productie te verhogen worden beide snijkopzuigers uitgerust met baggerautomatisering van Bakker Sliedrecht. De 'dredge profile computer' verhoogt de kwaliteit en consistentie van de baggerwerkzaamheden door GPS-begeleiding. Bovendien zal de productie toenemen dankzij de 'herstel positie'-functie op de snijkop. Dit stelt de operator in staat om met één druk op de knop het werk automatisch te hervatten.

De oplevering van beide snijkopzuigers is gepland voor het laatste kwartaal van 2018.

Partners Maritiem Nederland