Atzo Nicolai nieuwe voorzitter Deltalinqs en RPPC | Maritiem Nederland
Nieuws
Nicolaï wilde 'het grote belang van de Rotterdamse haven nationaal en internationaal uitdragen'.

Atzo Nicolai nieuwe voorzitter Deltalinqs en RPPC

Redactie | donderdag 19 december 2019
Havenbedrijf Rotterdam

Atzo Nicolaï wordt per 1 januari voorzitter van Deltalinqs, de ondernemersorganisatie voor bedrijven in het Rotterdamse havengebied. Daarnaast wordt hij voorzitter van de Rotterdam Port Promotion Council (RPPC). Nicolai is de opvolger van Steven Lak, die acht jaar voorzitter was van beide organisaties.

De afgelopen acht jaar was Nicolai (59) president van DSM Nederland en voorzitter van het DSM Pensioenfonds. In die tijd was hij onder meer medeoprichter van de Brightlands Chemelot Campus Geleen en van Chemelot 2025 (de organisatie van de bedrijven op Chemelot). Daarvoor was hij onder meer minister van Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties en staatssecretaris Europese Zaken.

Deltalinqs en RPPC zijn verheugd over de komst van Nicolai. “Zoveel ervaring in zowel het bedrijfsleven als in de politiek is bijzonder en kunnen we goed gebruiken", zegt vicevoorzitter Leo Ruijs. "Wij denken dat hij de geschikte persoon is om de uitdagingen van de Rotterdamse haven- en industriebedrijven aan te gaan, zoals de energietransitie, de verdere digitalisering en diverse andere vraagstukken.”

Tijdens het Deltalinqs-jaardiner op 20 januari overhandigt Lak de voorzittershamer aan Nicolai.

Partners Maritiem Nederland