Asfalteren bij de grootste zeesluis te wereld | Maritiem Nederland
Nieuws

Asfalteren bij de grootste zeesluis te wereldredactie | vrijdag 11 juni 2021
Havenbedrijf Amsterdam, Waterbouw en infrastructuur

Begin deze week is KWS Infra begonnen met de asfaltering bij de nieuwe Zeesluis IJmuiden. Inmiddels zijn alle sluisplateaus geasfalteerd en is een start gemaakt met de definitieve terreininrichting van zowel de openbare weg als de sluisplateaus.

De sluisplateaus krijgen een nautische markering die zowel horizontaal (op de plateaus zelf) als verticaal (op de kolkwand) wordt aangebracht. Ook verzorgt KWS het plaatsen van bebording, het afwerken van de bermen en al het straatwerk. Daarnaast richt KWS het sluisplateau zuid van de Noordersluis (de huidige sluis) opnieuw in. Hier wordt de huidige verharding verwijderd en brengt de wegenbouwer een roostergoot en nieuw straatwerk aan.

Aannemersconsortium OpenIJ, bestaande uit BAM-PGGM, VolkerWessels en DIF, is verantwoordelijk voor het ontwerpen, bouwen, financieren en gedurende 26 jaar onderhouden van de nieuwe zeesluis. Als onderdeel van VolkerWessels is KWS verantwoordelijk voor de terreininrichting van de openbare gebieden en de sluisplateaus. Naast het aanbrengen van de wegconstructie, de fietspaden en het straatwerk, maakt ook het aanleggen van de riolering (hemelwaterafvoer) deel uit van de werkzaamheden.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland