Nieuws
Arnout Damen was de afgelopen negen jaar COO en Chief Commercial Officer van Damen Shipyards.

Arnout Damen krijgt dagelijkse leiding Damen ShipyardsRedactie | maandag 23 december 2019
Scheepsbouw

Arnout Damen (49) krijgt per 1 januari 2020 de dagelijkse leiding van Damen Shipyards Group. De nieuwe CEO neemt het stokje over van René Berkvens die dertien jaar aan het roer stond. Tegelijkertijd schakelt het bedrijf over op een divisiestructuur om daarmee slagvaardiger en efficiënter de markt te kunnen bedienen.

Berkvens treedt tot de Raad van Commissarissen van het concern. “Onder Berkvens' leiding is Damen uitgegroeid tot een wereldwijd opererende, toonaangevende speler. Wij zijn dan ook blij dat hij zijn kennis, netwerk en ervaring blijft inzetten voor het bedrijf in voorbereiding op zijn toetreding tot de RvC”, zegt pater familias Kommer Damen in een verklaring.

Arnout Damen heeft zich al vele jaren voorbereid op de stap naar CEO. In de afgelopen negen jaar was hij als lid van de Executive Board verantwoordelijk voor operations respectievelijk commerciële zaken.

In zijn nieuwe functie als CEO is zijn eerste prioriteit de verdere implementatie van de divisiestructuur. “De voorbereidingen hiervoor lopen al enige maanden. Per 1 januari gaan we officieel over”, zegt Arnout Damen. “Damen staat bekend als een innovatief en daadkrachtig bedrijf dat heel nauw samenwerkt met zijn opdrachtgevers. Dat willen we graag behouden. Met de groei van afgelopen jaren, is de omschakeling naar een divisiestructuur logisch geworden om dicht op de diverse markten te blijven zitten en daarin onze koploperspositie op het gebied van kwaliteit, digitalisering en verduurzaming verder uit te bouwen.”

In zijn functie als Chief Commercial Officer wordt Arnout Damen per 1 januari opgevolgd door Jan-Wim Dekker.

Aanmelden nieuwsbrief

Meld je nu aan voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van Maritiem Nederland.

Abonneer je nu!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Bent u nog niet bekend met Maritiem Nederland? Vraag dan hier uw proefabonnement aan!

Bestel nu GRATIS 2 proefnummers

Word ook abonnee!

Neem nu een abonnement en ontvang elke maand hèt vakblad voor de maritieme sector op de deurmat.

Sluit nu een abonnement af

Partners Maritiem Nederland