Arbeidsmarkt & Opleiding; Hogeschool InHolland | Maritiem Nederland
Nieuws

Arbeidsmarkt & Opleiding; Hogeschool InHolland

Redactie | woensdag 11 april 2007

Studenten van de scheepsbouwkundige opleiding van HOGESCHOOL INHOLLAND in Delft nemen vanaf 16 april voor de tweede maal deel aan de Race of the Classics, de grootste zeilrace voor klassieke zeilschepen. Het team gebruikt wederom de ‘Abel Tasman’, een tweemastschoener uit 1913. InHolland heeft het schip sneller gemaakt door aanpassing van onderwaterschip en zeilplan.

 

Ter gelegenheid van Wereldvrouwendag heeft het Scheepvaart en Transport College (STC) donderdag 8 maart een LADIES DAY gehouden. Doel was om meisjes op het vmbo, die binnenkort een vervolgopleiding kiezen, kennis te laten maken met een baan in de haven. Zestig meisjes uit Rotterdam, Schiedam, Den Haag en Gouda kregen een rondleiding en een proefles op de Transportketensimulator.

 

Bureau Veritas heeft op woensdag 21 februari het certificaat ISO-9001:2000 uitgereikt aan IHC SYSTEMS. Dit gebeurde nadat Bureau Veritas het bedrijf in Sliedrecht drie dagen aan een audit had onderworpen. Volgens IHC is het certificaat een erkenning voor de maandenlange voorbereiding, waarbij eigen ISO-medewerkers alle afdelingen onder de loep namen.

 

Bij STICHTING VAMEX is het tegenwoordig mogelijk vijf dagen per week een examen Klein vaarbewijs af te leggen via het beeldscherm. Kandidaten kiezen zelf dag en tijdstip. Na een geslaagde proef heeft de stichting besloten de beeldschermexamens sterk uit te breiden. De eerste locatie is Nieuwegein, in mei volgt de regio Amsterdam en in september Rotterdam.

 

STUDENTEN VAN DE VRIJE UNIVERSITEIT zijn bezig met een marktanalyse voor het Zaanse hekjacht ‘Eva’. Opdrachtgever Cees van der Meer wil graag een koper of eindbestemming vinden voor dit zeventiende-eeuwse schip. Van der Meer heeft tussen 1992 en 1996 als scheepsbouwmeester aan de replica gewerkt, maar wil het schip verkopen omdat er te veel tijd gaat zitten in onderhoud. De studenten richten zich vooral op individuen, verenigingen, stichtingen en musea.

 

Hbo-studenten Scheepsbouwkunde kunnen in het nieuwe collegejaar ook terecht in Leeuwarden. Dat is een uitkomst van een SAMENWERKINGSOVEREENKOMST tussen Hogeschool InHolland en de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden (NHL). Aanleiding is de sterk gestegen vraag naar hoogopgeleide medewerkers in de scheepsbouwsector. Studenten kunnen in Leeuwarden voor de specialisaties jachtbouw, bagger, offshore en management kiezen. Vanuit zowel In Holland als de NHL kunnen studenten doorstromen naar de studie maritieme techniek aan de TU Delft.

Partners Maritiem Nederland