Anthony Veder voegt ethyleencarrier toe aan vloot | Maritiem Nederland
Nieuws
De Coral Siderea, hier nog varend onder de naam Excalibur, draagt bij aan de vlootverjonging van de gastankerrederij.

Anthony Veder voegt ethyleencarrier toe aan vloot

Redactie | maandag 7 december 2020
Zeevaart

Anthony Veder voegt een ethyleencarrier van 4.500 m3 toe aan zijn vloot van petrochemische en LNG-tankers. De van oorsprong Italiaanse gastanker wordt afgeleverd in de haven van Rotterdam en omgedoopt tot ‘Coral Siderea’.

Het schip, voorheen eigendom van Mediterranea Di Navigazione Spa, is geschikt voor het vervoer van allerlei soorten petrochemische gassen, wat de flexibiliteit biedt om Coral Siderea zowel in de ethyleenhandel als in producten als propyleen en LPG in te zetten.

Jan Valkier, CEO van Anthony Veder zegt: “Het verwerven van deze ethyleencarrier past in de strategie om onze positie in het vervoer van petrochemische gassen wereldwijd te behouden en te versterken. Ik ben trots dat we haar hebben overgenomen in onze thuishaven Rotterdam. Dit in 2012 gebouwde schip draagt ​​bij aan een verjonging van onze vloot, die we het afgelopen jaar hebben gerationaliseerd door afscheid te nemen van schepen van 25 jaar en ouder.”

De bemanning kreeg de afgelopen dagen een kennismakings- en teambuildingprogramma in Rotterdam, rekening houdend met de Covid-19 maatregelen. Dit geeft hen de gelegenheid om kennis te maken met de veiligheidscultuur van Anthony Veder, elkaar en het schip.

Partners Maritiem Nederland